0

Kako kupovati - webshop

Korak 1 – Registracija i prijava

Ne morate biti prijavljeni na stranici da biste pronašli željeni proizvod, možete kupovati i kao Gost, a kako biste dovršiti kupovinu morat ćete upisati podatke o dostavi. Kada ste prijavljeni na webshop, umjesto riječi PRIJAVA u gornjem desnom dijelu stranice treba se pojaviti Vaše korisničko ime, pa ćete po tome znati da ste uspješno prijavljeni na stranicu. Prilikom registracije polja koja su označena kao obavezna, moraju biti popunjena kako bi se mogla izvršiti registracija za korištenje web shopa. Nakon registracije, na e-mail adresu koja je prijavljena kod registracije stižu podaci za prijavu: korisničko ime i lozinka. Registracija na stranicu se obavlja samo jednom, kod prve kupnje na stranicama, a kod svake sljedeće kupnje se koristi prijava sa korisničkim imenom i lozinkom. Kupac je odgovoran za sve akcije i narudžbe pod Vašom lozinkom. Ako znate ili sumnjate da još netko zna Vašu lozinku, dužni ste nas obavijestiti o tome tako da kontaktirate naš Kontakt servis e-mailom.

Ukoliko trebate R1 račun, kod registracije se uvijek registrirajte kao fizička osoba, a podatke o tvrtci ili obrtu: ime tvrtke, OIB, matični broj, adresa, broj telefona i tko je kontakt osoba dodatno unesite u označenu rubriku ili pošaljite na e-mail webshop@gavroprom.hr sa naznakom broja narudžbe koja će stići na Vaš e-mail kao potvrda narudžbe.

Korak 2. - Prijava
S korisničkim imenom i lozinkom treba se prijaviti na stranice GAVROPROM webshopa. Link za prijavu nalazi se u gornjem desnom dijelu stranice. Kada ste prijavljeni na webshop umjesto riječi PRIJAVA u gornjem desnom dijelu stranice treba se pojaviti Vaše korisničko ime, po tome ćete znati da ste uspješno prijavljeni na stranicu i da možete nastaviti s pretraživanjem proizvoda i koracima za naručivanje proizvoda. Klikom na korisničko ime dolazimo do obrasca koji smo popunjavali kod registracije u kojem je moguće izvršiti promjene ukoliko je nešto krivo upisano ili jednostavno želite promijeniti lozinku.

Korak 3. - Traženje/odabir kategorije i proizvoda
Kada ste uspješno prijavljeni na webshop, možete početi sa pretragom proizvoda koji želite naručiti ili kupiti. Pretragu možete izvršiti na dva načina. Prvi način pretrage proizvoda je putem live tražilice koja se nalazi u gornjem dijelu stranice. Ovo je brži način pretraživanja ako znate dio ili puno ime proizvoda koji tražite. Ako je proizvod izlistan u rezultatima tražilice dovoljno je kliknuti na njega i link će nas automatski dovesti na stranicu sa detaljima i slikama proizvoda. Drugi način pretrage je putem izbornika kategorije proizvoda koji se nalazi sa lijeve strane GAVROPROM web stranice.

Korak 4. - Izbor proizvoda (ubacivanje u web košaricu)
Kada ste uspješno pronašli proizvod koji želite kupiti sljedeći korak je odrediti koju količinu želite ubaciti u web košaricu. Prema standardu je količina koja se ubacuje u košarici postavljena na 1 kom što možete učiniti pritiskom na gumb U KOŠARICU. Ukoliko želite ubaciti više komada određenog proizvoda, potrebno je u kućicu gdje stoji broj 1 (kao 1 komad) upisati željenu količinu. Ako je proizvod uspješno ubačen u web košaricu, u gornjem desnom dijelu stranice pored sličice košarice i riječi KOŠARICA će se pojaviti iznos naručenog proizvoda. Ukoliko naručite krivi proizvod ili količinu, status web košarice detaljno možete pogledati i promijeniti ako kliknete na iznos u gornjem desnom dijelu stranice gdje će se pojaviti popis stvari i opcija brisanja artikala iz košarice – („akcija – ukloni“). Artikli se automatski brišu iz košarice kada se narudžba ili kupnja izvrši ili kada se odjavite sa stranice.

Korak 5. - Izbor obrade narudžbe (ponuda za plaćanje virmanom/općom uplatnicom, direktna kupnja - plaćanje karticom, plaćanje pouzećem)
Kada ste odabrali proizvode i količine prelazite na sljedeći korak, "Vaši podaci", u kojem možete provjeriti da li ste dobro upisali svoje podatke. Idući korak je "Pregled" u kojem možete odabrati da li proizvod želite odmah platiti karticom ili odabrati opciju plaćanja virman/gotovina u kojoj će Vam sustav odmah nakon klika na gumb zaključi kupnju automatski poslati e-mail sa ponudom naručenih artikala. U slučaju odabira plaćanja virmanom/općom uplatnicom i uplatu odmah izvršite, a proizvod koji ste naručili ipak (zbog nekih izvanrednih okolnosti) nije raspoloživ, novac vraćamo na račun sa kojeg je i uplaćen ili birate drugi proizvod, ako Vama odgovara. Ako ste odabrali opciju plaćanja karticom i izvršili plaćanje, e-mail koji ćete tada primiti će naglasiti da je Vaša narudžba u obradi. Dok ne dobijete e-mail o evidentiranoj uplati od strane web administratora znači da Vaša narudžba nije obrađena. Sredstva se skidaju sa kartice tek kada dobijete obavijest o evidentiranoj uplati na e-mail.

Korak 6. Potvrda narudžbe
Zadnji korak u naručivanju je obavezno potvrđivanje Narudžbe kojom prihvaćate Uvijete naručivanja i Narudžbu s obvezom plaćanja. Nakon toga na Vašu e-mail adresu će stići potvrda da ste uspješno obavili kupnju.